• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Технологія поглибленої гідротермічної обробки сої

Гідротермічна обробка з експандуванням

На сьогоднішній день, в світовій практиці широко використовується ефективна технологія експандування сої. Для підвищення засвоюваності сої використовується технологія поглибленої обробки - гідротермічна обробка з експандуванням.

 

Особливість цього процесу – використання більш «м'яких» температурних режимів (90-110 ºС) обробки в порівнянні з екструдуванням (130 – 150 ºС) та традиційним експандуванням (110 – 130 ºС) для якісної обробки продукта.

Недоліки стандартної технології експандування шляхом попередньої гідротермічної підготовки сировини в кондиціонері та тостері тривалої витримки. Така оброка майже повністю знищує патогенну мікрофлору та підвищує поживну цінність кінцевого продукту. Крім того, на етапі гідротермічної обробки, сою можна збагачувати рідкими добавками без погіршення роботи експандера.

 

Досягнення ресурсозбереження і раціоналізації даного процесу базується на принципах підповідності кожнох стадії технології кінетичним закономірностям обробки продукта, відповідності гідродинамічних та гідротермічних умов двідповідних стадій технологічної обробки змінним станам і властивостям сировини, створюючи можливість покращення якості кінцевого продукта.